Periodòncia a Viladecans i Sant Celoni

Tratamiento para periodoncia

Tractaments de periodoncia

Les malalties periodontals són aquelles que afecten els teixits que rodegen les dents, la geniva i l’os que manté les dents (maxil·lar)

L’estat avançat d’aquest tipus de malalties pot posar en perill les dents.

Beneficis dels tractaments periodontals

L’objectiu del tractament periodontal és mantenir la peça dental, evitant la pèrdua progressiva de les peces.

A més a més, els nostres experts en periodoncia a Sant Celoni i Viladecans (Barcelona) insisteixen que podem evitar problemes masticatoris o més greus (com el risc de patir malalties del cor, diabetis, parts prematurs en dones embarassades…) i també problemes estètics.

En definitiva, frenar l’avanç d’una malaltia periodontal permet que el pacient es beneficiï d’uns índexs de qualitat de vida superiors als que tindria amb la malaltia descontrolada. Des de la pèrdua progressiva de dents fins a situacions desagradables de mal sabor de boca, retracció de genives o hipersensibilitat.

Limpieza dental

Factors que afavoreixen l’aparició de malalties periodontals

Aquest tipus de malalties son causades per bacteries, es presenten amb inflamació i en alguns casos també amb infecció.

Però, a més a més existeixen factors de risc que fan al pacient més propens a patir aquest tipus de malalties:

  • Malposició dental
  • Càries
  • Herència genètica
  • Tabac
  • Estrès
  • Hàbits d’higiene oral deficients.
  • Canvis hormonals
  • Malalties sistèmiques com la diabetis, etc.
  • Edat, l’edat avançada fa que el sistema immunològic sigui més dèbil.

Què són les malalties periodontals?

Les malalties més freqüents de les genives són la gingivitis i la periodontitis.

Entre el 85-90% de la població major de 35 anys pateix malalties periodontals.

Gingivitis

La gingivitis és la primera fase de la malaltia periodontal. Apareix quan l’acumulació de placa bacteriana ataca les genives. La zona afectada és la geniva i els teixits periodontals com el lligament periodontal i el ciment radicular sense arribar a afectar l’ós.

Es manifesta amb inflamació de la geniva, dolor lleu, un color rogenc més intens i sagnat de les genives (sensibilitat de genives al frec).

gingivitis

Periodontitis

Quan a part dels anteriors símptomes, les genives comencen a retraure’s i apareix acumulació de càlcul a la base de la dent.

La periodontitis afecta a l’ós que suporta les dents, el debilita. La dent comença a moure’s i a desplaçar-se, comencen a aparèixer els forats interdentals. El pacient té molèsties inclús a la masticació.

La periodontitis és una malaltia crònica i degenerativa. Avui dia, gràcies als avanços en tecnologia, en els nostres tractaments de periodoncia a Viladecans i Sant Celoni podem mantenir en índexs estables la malaltia i oferir-li al pacient una qualitat de vida òptima.

Abordar com més aviat millor una periodontitis és fonamental per al futur diagnòstic de la salut bucodental del pacient. Si creus que pots estar sofrint alguna malaltia de genives, crida’ns. Cada dia cuidem de pacients amb problemes similars als teus: genives que sagnen, mal alè, dolor, mobilitat de peces, etc. Podem cuidar de la teva salut des de la professionalitat i proximitat.

Vull Demanar Cita

Cómo se soluciona la periodontitis

Com es tracten les malalties periodontals?

Les malalties periodontals poden transmetre’s a través de la saliva, pel que es més fàcil contagiar a membres d’una mateixa familia o a la parella.

A les Clíniques Vela-Segalà tractem les enfermetats periodontals o enfermetats de les genives a Sant Celoni i Viladecans com la inflamació i el sangnat de la geniva sense afectar l’os (gingivitis) i la destrucció de l’os que suporta la dent (periodontitis)

1. Eliminant el teixit afectat

La tècnica consisteix en diferents fases que passen primer per eliminar la inflamació dels teixits per a després poder passar a la fase quirúrgica en la que es corregirà el problema.

2. Neteja professional o profilaxis periodontal

3. Cirurgia mínimament invasiva

En el tractament de la periodontitis i la periodontitis avançada s’eliminen a més els teixits afectats amb tractaments quirúrgics mínimament invasius.

Com puc saber si tinc malaltia de les genives?

Els nostres pacients de periodoncia de Viladecans i Sant Celoni presenten un quadre simptomàtic que comparteix trets comuns en la majoria de casos. Els símptomes més fàcils d’identificar des de casa són aquells que no passen desapercebuts: sagnat espontani o durant el raspallat i enfosquiment de la geniva.

Amb la teva arribada a la clínica podrem saber en una primera consulta diagnòstica si sofreixes malaltia periodontal i l’estat d’aquesta.

Després d’una exploració visual de l’estat de les teves genives, el nostre expert en periodoncia durà a terme una exploració clínica amb una sonda periodontal. Amb les dades recollides es crea un odontograma que indiqui peça per peça, el seu estat i l’avanç de la malaltia. Només d’aquesta manera es pot comprovar si sofreixes una malaltia de genives i l’estat del seu avanç.

Davant qualsevol tret que indiqui una possible alteració en els teixits tous de la teva boca, acudeix a consulta.

Empelt de teixit connectiu

Injerto de tejido conectivoInjerto de tejido conectivo

Restauració amb ceràmica en un pacient periodontal

Restauración con cerámica en un paciente periodontalRestauración con cerámica en un paciente periodontal

Vols que transformem el teu somriure?

Revisem l’estat de les teves genives i apliquem els tractaments necessaris per a curar infeccions i malalties.
Demana una cita amb els nostres experts en Periodoncia a Viladecans i Sant Celoni.

Demanar cita

Whatsapp la clinica Sant Celoni